אם הגעתם לאתר שלי קרוב לודאי שאתם מחפשים עזרה…

על כן, מומלץ להסתייע בעורך דין מנוסה, הבקיא בחוק ובפסיקה, וזמין לכם באופן אישי…

מהן עילות הגירושין

מאמרים נוספים בנושא:

מהם עילות הגירושין?

שיתוף רכוש, עילות גירושין, זכויות ידועה בציבור בדירה, ניהול משק בית משותף, ידועה בציבור הגדרה, ידועה בציבור זכויות

מאת עו”ד אברהם זאדה הרפז.

כידוע, לביה”ד הרבני הסמכות הייחודית לדון בענייני גירושין של יהודים.

לעומת ענייני הרכוש, משמורת, מזונות אישה ומזונות ילדים אשר בהם ישנה סמכות מקבילה ובני הזוג ממהרים להגיש תביעות בהתאם למרוץ הסמכויות, הרי שבעניין הגירושין עצמם, לביה”ד הרבני ישנה סמכות ייחודית לדון בעניין. יש לציין כי בנושא מזונות ילדים, אין נפקות למרוץ הסמכויות שכן הילדים הינם ישות משפטית נפרדת ויכולים להגיש תביעתם ע”י האפוטרופוס הטבעי, בביהמ”ש לענייני משפחה, זאת אף אם צד הקדים את משנהו והגיש תביעה בביה”ד הרבני.

כאשר שני בני הזוג מעוניינים להתגרש העניין הינו פשוט למדי, אם כי אף כאן, יהיו הדיינים בביה”ד מעוניינים לדעת כי קיים קרע שאינו ניתן לאיחוי וכי ישנה עילה מוצדקת לפירוק הנישואין, שכן לא די בהעלאת טענות לא מהותיות – אשר עליהן ניתן לגשר באמצעות ניסיונות נוספים לשלום בית.

הבעיה מתחילה כאשר אחד מבני הזוג אינו מעוניין להתגרש – במקרה זה, על בן הזוג המעוניין בגירושין להוכיח כי קיימת עילת גירושין, שכן טענות שאינן מבוססות לא יועילו במקרה זה.

בין העילות לגירושין, ניתן להבחין בעילות אובייקטיביות אשר אינן קשורות לאשם של בן הזוג השני וביניהם ניתן למנות עילות כגון: מצב בריאותי, גופני או נפשי – הימנו סובל אחד מבני הזוג אשר אינו מאפשר קשר נישואין תקין או את המשך שושלתו של אותו אדם, ובניהם ניתן למנות סיבות כגון: מום אשר אינו מאפשר קיום יחסי אישות, עקרות של אחד מבני הזוג, אין אונות (אימפוטנציה) וכו’.

מאידך, קיימות עילות נוספות אשר אינן אובייקטיביות אלא קשורות באשם בן הזוג. בין סיבות אלו ניתן למנות עילות כגון: סירוב לקיום יחסי אישות, בגידה של אחד מבני הזוג, הכשלה ביודעין של צד את הצד השני מלקיים את מצוות הדת היהודית (כגון הכנת מזון שאינו כשר), התנהגות אלימה מתמדת, התמכרויות למינהן כגון התמכרות לסמים או לטיפה המרה וכו’.

כיצד יש לעשות שימוש יעיל בעילות הגירושין בעת הגשת תביעת הגירושין?

ריבוי עילות: על מנת שאם עילה אחת לא תתקבל על ידי ביה”ד, יש לכלול מספר עילות כדי שתבואנה במקום אלו שלא התקבלו.

ביסוס הטענה: יש להשתמש בעילות גירושין מבוססות דיה, שאותן ניתן להוכיח ויקשה לסתור שכן אם תיסתר אותה עילה, הדבר יגרע מאמינותו של הצד הטוען את העילה בפני הרבנים. בנוסף, על מנת לבסס את אותה עילות תביעה יש להשתמש באישורים או במסמכים או באמצעים אחרים ובלב שהושגו בדרך חוקית.

טענות סותרות: יש להיזהר מהעלאת עילות סותרות שכן, אם ייטען כי הגבר בוגד עם נשים אחרות, הדבר לא יעלה בקנה אחד עם העילה כי הגבר מחוסר כוח גברא (אימפוטנט).

זהירות: אם המדובר באישה, הרי שלא יהיה זה נבון להעלות טענות לגבי בגידתה היא, על מנת שבעלה יגרשה – שכן הדבר יכול לפגוע ביכולתה להינשא לאותו אדם עמו בגדה.

בכל אופן רצוי, עד כמה שניתן הדבר שלא לפגוע בצד השני יתר על המידה ומעל הצורך, שכן הדבר יכול להגביר את להבות הסכסוך ואף להחריף את הטינה הקיימת בין הצדדים בלאו הכי ולדבר תהיינה השלכות אף בעת ניסיון לכל פשרה והשלכות לגבי הקשר העתידי בין הצדדים אשר חיוני במקרה בו ישנם לבני הזוג ילדים.

בכל מקרה רצוי להתייעץ עם עורך דין העוסק בדיני משפחה לשם קבלת הסבר מפורט יותר המתאים לכל מקרה באופן אישי.

הכותב הנו עורך דין גירושין

שתף מאמר זה לקריאה לאנשים נוספים

לתשומת לבך!
*המידע באתר זה זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כאלו או אחרים או לאי נקיטתם. אין להסתמך על האמור באתר זה והסתמכות על האמור באתר זה הנה על אחריות הקורא בלבד. האחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור באתר זה, תחול על הקורא בלבד. בכל מקרה, מומלץ לקבל יעוץ פרטני ואישי מאת עורך דין.

2020-03-23_10-11-34_594751.jpg

יש לכם שאלה? מעוניינים בייעוץ ללא התחייבות?
מעוניינים בהצעת מחיר לטיפול בתיק?
שלחו הודעה ואחזור אליכם בהקדם.

לנייד לדף הבית

יש לכם שאלה? מעוניינים בייעוץ ללא התחייבות?
מעוניינים בהצעת מחיר לטיפול בתיק?
שלחו הודעה ואחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן