טיפים לבחירת עורך דין הוצאה לפועל ירושלים
מאת עורך דין הוצאה לפועל ירושלים – אברהם זאדה הרפז
איך בוחרים עורך דין הוצאה לפועל ירושלים ?
נקלעתם לחובות? מה עדיף – איחוד תיקים או פשיטת רגל?
מחזיק צ'קים שחזרו? מה ניתן לעשות כנגד חייבים?
נקלעתם לקשיים כלכליים? חזרו לכם צ'קים? עיקלו לכם משכורת, חשבון בנק, שללו לכם את רישיון הנהיגה? איך יוצאים מזה? או מנגד – איך גובים כסף וצ'קים שחזרו בהוצאה לפועל?
מדריך מקוצר לחייבים ולזוכים בהוצאה לפועל.
ההבדל בין שני ההליכים:
איחוד תיקים בהוצאה לפועל:
ההליך ננקט על ידי החייב בלבד, לשם איחוד תיקיו הכספיים בהוצאה לפועל. תיק שייפתח לאחר איחוד התיקים – ייכנס באופן אוטומטי לתיק האיחוד. היתרון לחייב: לאחר שאוחדו תיקי החייב – כל ההליכים יתנהלו בתיק האיחוד וחייב לא יהיה חשוף להליכים פרטניים שיבצע כנגדו כל נושה בנפרד. כלומר ההסדר הוא די נוח: כל עוד החייב משלם את צו התשלומים במועד – לא יוכלו הנושים לפעול כנגדו כל אחד בתיק הפרטני – והוא יוכל לנהל את חייו די בשגרה.
החיסרון בהליך: כל החובות צמודים עם ריבית הוצאה לפועל גבוהה. כך שהחוב הולך ותופח. חוב בסכום גדול וצו תשלומים נמוך – לא יאפשר חיסול החוב באמת – אלא ההליך יאפשר לחייב שקט בניהול חייו – אך לא יציאה מהחובות.
הליך פשיטת רגל: ההליך נקרא נקרא כינוס נכסים ופשיטת רגל, כלומר, תנאי לפשיטת הרגל הוא כינוס נכסי החייב, על מנת לפרוע את חובותיו של החייב. כך שהשיקול המרכזי בבחירת ההליך: מהו היקף הנכסים שבבעלותך לעומת גובה החוב. לדוגמא: לחייב יש דירה בבעלותך וחובות של 100,000 ₪. אין טעם בפשיטת רגל – שאז לשם כיסוי החוב ימכרו את הדירה בכינוס הנכסים – תוך גרימת הפסדים.
לפיכך, ככל שהיקף החובות גדול לעומת הנכסים וישנו רצון לפתיחת חיים חדשים ללא חובות (למעט אלו שלא נמחקים) ניתן לשקול פשיטת רגל.
איחוד תיקים בהוצאה לפועל: מאפשר לחייב לפנות להליך – ללא כינוס נכסים, אם כי גם שם יש צורך לדווח על הנכסים ואז יכולים הנושים לעקל נכסים אלו, אולם כל עוד עומד החייב בצו התשלומים בתשלום החודשי, שנקבע לו – לא ינקטו כנגדו הליכים.
מה מייחד את שני ההליכים:
בשני ההליכים, ההליכים כנגד החייב מעוכבים כל עוד החייב עומד בצו התשלומים שמוטל עליו בהתאם ליכולתו הכלכלית. יצויין כי בחוב מזונות לא ניתן להגיש בקשה לצו תשלומים. בנוסף, בשני ההליכים מוטלים על החייב הגבלות כגון: איסור שימוש בכרטיס אשראי ושימוש בפנקסי שיקים – שמטרתן למנוע מהחייב יצירת חובות חדשים.
מטרות ותוצאה:
איחוד תיקים בהוצאה לפועל, לא נועד בתכליתו לפטור את החייב מחובותיו אם אלו רבים – אלא לאפשר לו לנהל חיים ללא נקיטת הליכים. החובות מסתיים עם סיום תשלום כל החובות לכלל הנושים כולל ריביות והצמדה. לעומת זאת הליך פשיטת אשר מאפשר "הפטר חובות" – והתחלת חיים ללא חובות חדשים (למעט חובות שאינם נמחקים כגון: חוב מזונות, קנסות וחובות שנוצרו במרמה) – לאחר מכירת נכסי החייב הניתנים למימוש.
כמה זמן אורך כל הליך:
פשיטת רגל מוגבלת בזמן לעומד איחוד תיקים שניתן "לסחוב כל החיים".
מה עוד ניתן לעשות:
משרד עורך דין הוצאה לפועל ירושלים – אברהם זאדה הרפז, ייצג חייבים מול נושים בהליכי פשרה בהם נמחקו סכומים גדולים, שכן הנושה לעיתים מעדיף כסף ממשי על צו תשלומים קטן. העניין חסך ללקוח עשרות אלפי שקלים.
מתי פונים לעו"ד הוצאה לפועל ירושלים: רצוי לא להמתין לעיקול משכורתכם או נכסיכם. פניה מקדמית לעורך דין הוצאה לפועל ירושלים, יכולה לחסוך עוגמת נפש רבה וכספים רבים.
לאיזה עורך דין פונים: רצוי לפנות לעורך דין העוסק ובקיא בהוצאה לפועל, בפשיטת רגל – בעל ניסיון של שנים רבות – מאחר וחוק חדלות פירעון וחוק ההוצאה לפועל הינם חוקים מסובכים וישנן שאלות רבות עליהם יש לתת את הדעת. בפניה לעורך דין הוצאה לפועל ירושלים מתאים תוכלו לחסוך, כסף, זמן, ולקבל פתרונות יצירתיים למצבכם הפרטני.
בקרו באתר האינטרנט של עורך הדין: כך תוכלו ללמוד על הסוגיות המשפטיות בהוצאה לפועל וגם להתרשם מרמתו המקצועית ומאופי התנסחותו.
אם אתם זוכים המחזיקים צ'קים שחזרו או שחייבים לכם כספים:
במקרים מסוימים ניתן לפתוח תיק הוצאה לפועל בלשכת האכיפה והגביה, כנגד החייב ולבצע כנגדו מגוון הליכים כולל עיקולי משכורת, חשבון בנק ונכסים אחרים כולל מיטלטלים בדירת מגוריו, מניעת רישיון נהיגה, צו עיכוב יציאה מהארץ ועוד – כדי להביא לתשלום החוב. כ"כ ניתן לשקול לפתוח כנגד החייב הליכי פשיטת רגל. בשני המקרים יש לקבל על כך ייעוץ פרטני – לאור מורכבות העניין והאפשרויות הרבות.
אין לראות בכתוב לעיל כייעוץ משפטי ויש צורך לקבל ייעוץ פרטני.